Çiçekler daha uzun süre nasıl taze kalır? en iyi 9 ipucu

Çiçekler için en iyi 9 ipucu

Çiçekler daha uzun süre nasıl taze kalır? en iyi 9 ipucu

Bir buket taze Çiçek, özellikle bahar aylarında pek çok kişi için olmazsa olmazdır. Ne yazık ki, çiçek açan ihtişam genellikle uzun sürmez. Bu 9 ipucu ile Çiçekleri daha uzun süre taze tutmak için en iyi ipuçlarını ve ev ilaçlarını bir araya getirdik.

Çiçekler güzel. Ancak taze kesme çiçekler genellikle uzun süre dayanmaz ve çabucak başlarını sallar. Ancak özellikle ilkbaharda pek çok kişi evlerini rengarenk çiçeklerle süslemek ister. Laleler orada çok popüler. Güzel çiçekler en güzel renklerde mevcuttur ve baharı kendi dört duvarınıza getirir.

Çiçekler için en iyi 9 ipucu
Çiçekler için en iyi 9 ipucu

Ama Çiçekler vazoda nasıl daha uzun süre taze kalır? Sizin için en iyi ipuçlarını ve ev ilaçlarını bir araya getirdik ve test ettik ve lale bakımı yaparken genel olarak nelere dikkat etmeniz gerektiğini açıkladık.

Çiçekler için bakım tüyoları: Buna dikkat etmelisiniz

Vazoda birkaç gün kaldıktan sonra sarkmaması için birkaç bakım tavsiyesine uymalısınız. Buna çiçeklerin doğru şekilde kesilmesi ve her gün suyunun değiştirilmesi dahildir. Ancak ev ilaçları, çiçeklerinizi  daha uzun süre taze kalmasına da yardımcı olmalıdır.

1 – Doğru Çiçek seçimi

Evinizdeki bahçeden seçebilecek kadar şanslıysanız, tomurcukları hala sıkıca kapalı olanları seçmelisiniz. Ancak, renk zaten telaffuz edilmelidir. Sıcaklığın çiçeğe zarar vermemesi için sabahları veya sabahları kesmek en iyisidir. Sapları keskin bir bıçakla kesin.

Süpermarketten veya çiçekçiden alsanız bile, mümkünse tomurcukların hala kapalı olduğundan emin olmalısınız. Bahar çiçeklerini de alışveriş sürecinin sonunda almalısınız ki susuz kalmaları mümkün olduğunca kısa bir süre olsun.

2 – Çiçekleri uygun şekilde kesin

Çiçekleri daha uzun süre dayanması için keskin ve temiz bir bıçakla kesin. Lütfen makas kullanmayınız çünkü bunlar sadece gövdeleri ve içindeki kabloları sıkıştıracaktır. Yalnızca gövde uçlarını, yani yaklaşık 0,5 ila 2 cm çıkarın ve düz bir şekilde kesin. Birçok görüşün aksine gül gibi çiçeklerin sadece sert sapları açılı olarak kesilmelidir. Yumuşak saplar düz kalır.

3 – Çiçeklerin yapraklarını çıkarın

Taze raf ömrünü uzatmak için yapraklarını çıkarmalısınız. Özellikle buketi vazoya koyduğunuzda suyun içine çıkan yapraklar. Bu onların çürümeye başlamasını önleyecektir. Ayrıca, yaprakları enerjiye mal olur, bu nedenle çiçek üzerinde birkaç yaprak bırakmak daha iyidir.

4 – Doğru Vazo ile daha uzun raf ömrü

Bunu doğru okudun. Daha uzun süre dayanabilmesi için uygun bir çiçek vazosu seçmelisiniz. İnce, uzun bir vazo en iyisidir, böylece uzun saplı bahar çiçekleri vazonun kenarından bükülmez. Nedeni basit: laleler evde bir vazoda büyümeye devam ediyor. Bir noktada, ince saplar ağır çiçekleri tutamaz ve çok sığ vazolarda olduklarında ayaklarını kaybederler.

5 – Güzel Temiz vazolar ve tatlı su

Buketini vazoya koymadan önce iyice temizlemelisiniz (henüz yapmadıysanız). Sonuçta, kalıntı ve çürüme bakteriler için yemdir. Çiçek başlarını asmak kaçınılmaz olurdu. Bu nedenle, çiçek vazosunu her zaman önceden uygun şekilde temizleyin.

Şimdi musluktan soğuk ve temiz suyu vazoya koyun. Laleler çok suya ihtiyaç duyduğu için her gün biraz su ilave etmelisiniz. Ancak, suyun içine hiçbir yaprak çıkmadığından emin olun.

Suyu düzenli olarak değiştirin. Sadece kahverengiye döndüğünde değil, tercihen bundan önce (genellikle iki günde bir). Sadece suyu yeniden doldurmakla kalmaz, aynı zamanda olası bakterilerin çoğalmasını önlemek için tamamen değiştirir.

6 – Taze laleler için doğru yer

Gölgeli bir yere koyarsanız en uzun süre dayanır. Taslaklardan veya doğrudan güneş ışığından hiç hoşlanmazlar. Bu nedenle radyatörlerin veya şöminelerin yanına yerleştirmemelisiniz.

Meyveler ayrıca bahar çiçeklerinin solmasını hızlandırabilir. Özellikle olgunlaşma gazı etileni yayan elma ve armut, lalelerin daha çabuk solmasına neden olur.

7 – Bakır Paralarla Taze Tutmak

Vazoya birkaç bakır madeni para koyun ve laleler daha uzun süre dayanmalıdır. Kulağa özellikle kolay geliyor. Ancak başarı uzun zaman alıyor. Çiçek başları, bakır madeni paralar eklenmediğinde olduğu gibi birkaç gün sonra solmuştu.

Ama efsane neden devam ediyor? Bakırın antibakteriyel etkisi vardır ve sudaki ve saplardaki paslandırıcı bakterileri öldürmesi amaçlanmıştır. Ne yazık ki, pratikte bu şekilde çalışmıyor gibi görünüyor.

8 – Taze çiçekler için şeker ve limon suyu

Şeker veya hatta limon suyu eklemek de aynı derecede popüler. Ancak bu bir yanılgıdır, çünkü şeker kesinlikle bir tazelik maddesi değildir. Aksine: bakteriler şekeri sever ve eklendiğinde daha hızlı ve daha fazla çoğalır. Laleler genellikle bu şekilde daha hızlı kurur. Aynı şey limon suyu için de geçerli. Bu, pH değerini düşürmeli ve böylece bakterilerin çoğalmasını durdurmalıdır. Bununla birlikte, kendi kendine testte, bu ev ilacı da laleleri daha uzun süre taze tutmayı başaramadı.

9 – Uzun ömürlü çiçekler için iğne numarası

Bir iğne, çiçeklerin kesildikten sonra daha fazla büyümesini durdurmaya yardımcı olmalıdır. Bunu yapmak için, çiçek başının altındaki sapa yerleştirin. Nedeni: Çiçekler büyüdükçe laleler zaten sahip oldukları hücreleri suyla doldururlar. Ancak “engel” nedeniyle laleler daha az su emmeli ve bu kadar çabuk büyümemeli ve solmamalıdır. Bu hileyi kendiniz deneyebilirsiniz. Bununla birlikte, bazı uzmanlar buna karşı tavsiyede bulunur, çünkü sokma bakterilerin bitkiye girmesine izin vererek bitkinin daha hızlı solmasına neden olur.

 

Nefis yemek tarifleri için diğer sayfalarımızdan da güzel tatlar bulabilirsiniz.

Bizlere aşağıdaki sayfalardan mutlak ulaşabilirsiniz:

Youtube Kanalı

KanalıFacebook kanalı

İnstragram Kanalı

[wp-rss-aggregator template=”Default”]

Bir yanıt yazın