Çamaşır makinesi nasıl temizlenir, Evde kendin yap 👍👍✔

Çamaşır makinesi nasıl temizlenir ,Evde kendin yap

Çamaşır makinesi temizlenerek böyle yeniden tertemiz olur

Çamaşır makinemizde çamaşırlar tekrar temiz olsa da çamaşır makinesinin temizliği de önemlidir. Bunları neden ve hangi ev ilaçları ile temizleyebileceğinizi buradan öğrenebilirsiniz. Peki evde kendiniz nasıl yaparsınız, çamaşır makinesi nasıl temizlenir?

Çamaşır makinesi nasıl temizlenir ,Evde kendin yap
Çamaşır makinesi nasıl temizlenir ,Evde kendin yap

Çamaşır makinesini nasıl ve neden temizlenir?

  • Düşük yıkama sıcaklıkları: Çamaşırlar, çamaşır makinesinde yıkansa dahi, çamaşır makinesinin tamburunda ve ayrıca deterjan bölmesinde de mikrop kalır. Bunun nedeni: Özellikle çamaşırlar kaynatılıp 20-40 derecede yıkanırsa bakteriler tamamen ölmez.
  • Su kalıntısı: Ayrıca her yıkamadan sonra çamaşır makinesinde, bulaşık makinesinde, lastik contada ve hortumlarda su kalır, bu da mikrop ve küf oluşumuna neden olabilir.
  • Kir: hayvan kılı, tiftik veya deterjan kalıntısı – bunların tümü sadece tiftik filtresine değil, aynı zamanda tambura ve hortumlara da yapışır. Bu sadece küf oluşumuna yol açmaz, çamaşır makinesi ve içinde yıkanan çamaşırlar da kokmaya başlar.

Peki bu durumda Çamaşır makinesi nasıl temizlenir, evde kendin nasıl yap arsın aşağıda bakalım.

Çamaşır makinesini ne zaman temizlemeliyiz?

Genel olarak, çamaşır makinesi açıkken kötü kokuyorsa içeriden temizlenmelidir. Çamaşırlarınız yıkandıktan sonra tuhaf kokuyor olsa bile, çamaşır makinesinin içini derinlemesine temizlemenin zamanı geldi. Kaba bir kural olarak, makinenin içi altı ayda bir temizlenmelidir. Lastik conta, deterjan çekmecesi vb. temizliği düzenli olarak evde kendin yap ılmalıdır.

Çamaşır makinesinin temizlenmesi: Bu da bunun bir parçası

  • Çamaşır makinesini düzenli olarak dışarıdan nemli bir bezle silin. Çünkü yalnızca toz değil, deterjan kalıntıları da genellikle makineye yapışır.
  • Kauçuk conta da düzenli olarak nemli bir bezle silinmeli ve küflenmeyi önlemek için sitrik asit ve su karışımı ile kirden arındırılmalıdır. Sitrik asit-su karışımı için 30 g sitrik asidi 1 litre su ile karıştırın.
  • Tiftik filtresini düzenli olarak temizleyin. Bunun için sığ bir kap hazırlayın, kapaktaki kapağı açar açmaz su akacaktır. Ardından hav filtresini akan su altında bir fırça ile temizleyin. Giriş kanalı bir bezle silinebilir.
  • Deterjan çekmecesindeki her durulama bölmesi düzenli olarak temizlenmeli ve iyice kurutulmalıdır.
  • Önleyici tedbirler: Kalan suyun dışarı çıkabilmesi için daima çamaşır makinesi kapağını ve deterjan çekmecesini aralık bırakın.
    Bakterileri ve benzerlerini öldürmek için yüksek sıcaklıklarda (en az 60 derece, tercihen 90 derece) düzenli olarak yıkayın. Gerekirse, kapsamlı temizlik için aşağıdaki ev ilaçları kullanılabilir.

Böylelikle Çamaşır makinesi nasıl temizlenir diyenler için gerekli olan malzemeler:

  1. Sitrik asit: Doğal bir çamaşır makinesi temizleyicisidir ve kireci önlemeye yardımcı olur (bu arada, su ısıtıcısının kirecini de çözer). Toz herhangi bir eczanede mevcuttur. Beş ila sekiz yemek kaşığı tambura koyun ve 95 derecede çamaşırsız bir yıkama programı seçin. Tüm bakterileri yok etmek için sözde sıcak yıkama gereklidir. Bu arada, limon sonraki yıkama döngüleri için taze bir koku sağlar. Duraklatma işlevine sahip bir makineniz varsa, asidin daha iyi etki göstermesi için yıkama döngüsünü duraklatın. Cildinizi korumak için sitrik asitle çalışırken ev eldivenleri giymek en iyisidir.
  2. Soda: Sodyum karbonat, hem çamaşır hem de çamaşır makinesi için temizlik maddesi olarak ikna edici bir etkiye sahiptir. Bir sonraki yıkama için deterjana bir veya iki yemek kaşığı soda ekleyin. Gerekirse, özellikle kapsamlı bir temizlik elde etmek için 50 g soda ile boş bir yıkama döngüsü gerçekleştirilebilir.
  3. Bulaşık makinesi tabletleri: Bulaşık makinesi tabletleri çamaşır makinesinin içini de temizler. Burada da 95 derecelik bir sekme ile boş bir yıkama döngüsü gerçekleştirin. Bu şekilde bakteri ve kirecin hiç şansı kalmaz. Bu arada: Bulaşık makinesi tabletleri seramik ocağı temizlerken de yardımcı olur.
  4. Kabartma tozu: Deterjan bölmesine 50 gram kabartma tozu koyun ve 60 derecede akmasına izin verin. Bu yıkama programı ile de hiçbir çamaşır yıkanmamalıdır. Temizlik iki ayda bir tekrarlanabilir. Kabartma tozu ile daha fazla ev ipucu ister misiniz? Fırın temizliği için de idealdir. Elinizde kabartma tozu yoksa, iki torba kabartma tozunu biraz su ile karıştırarak macun kıvamına getirin.
  5. Sirke: Sirke deterjan çekmecesini temizlemek için iyidir. Sirke, kireci ve kiri güvenilir bir şekilde temizler, ancak agresif etkisi hortumlara, contalara veya metal parçalara da zarar verebilir. Bu nedenle deterjan çekmecesini temizlemek dışında başka alanlarda sirke kullanılmamalıdır.

[wp-rss-aggregator template=”Default”]

 

Youtube Kanalı

Bir cevap yazın