Soğuk algınlığı için 8 yatıştırıcı çay – kışın deneyin

Soğuk algınlığı için 8 yatıştırıcı çay

Soğuk algınlığı için 8 yatıştırıcı çay – kışın deneyin

Öksürük, burun akıntısı, boğaz ağrısı? Doğadan gelen şifacılar için zaman: Bu sekiz çay, soğuk algınlığına – ilk belirtilerde ve akut enfeksiyonlarda – yardımcı olur.

Soğuk mevsim yeniden başlıyor – ilk belirtiler ortaya çıktığında hangi çay türleriyle iyi bir şeyler yapabileceğinizi bilmeniz iyi olur.

Soğuk algınlığı için 8 yatıştırıcı çay
Soğuk algınlığı için 8 yatıştırıcı çay

1. Soğuk algınlığı için zencefil çayı: İltihaba karşı

Zencefil çayı, soğuk algınlığı için en sevilen doğal ilaçlardan biridir. Yumru bir anti-inflamatuar etkiye sahiptir ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

Hazırlanışı: Taze bir zencefil kökünü soyun ve dilimler halinde kesin, sıcak suyla haşlayın, 10 dakika bekletin. Soğuk algınlığı için zencefil çayı, doğal ASA gibi davranır.

İpucu: İltihabı önleyici etkisi de olan biraz bal ekleyin.

2. Mürver Çiçeği terletici etkiye sahiptir

Mürver çiçeğindeki uçucu yağlar ateş düşürücü ve terletici etkiye sahiptir. Bu aktif bileşenler ayrıca balgam söktürmeye yardımcı olan mukus oluşumunu da arttırır. Yatmadan bir saat önce içmek en iyisidir.

Hazırlanışı: Yaklaşık iki çay kaşığı mürver çiçeği üzerine 200 ml sıcak su dökün ve 10 dakika bekletin.

3. Adaçayı öksürme isteğini giderir

500’den fazla adaçayı türü vardır, ancak tıbbi olarak sadece gerçek olanı (eczane) kullanılır. Bileşenler bakterileri öldürür, öksürüğü hafifletir ve tahriş olmuş mukoza zarlarını yatıştırır. Ada çayı boğaz ağrısı veya bademcik iltihabı için soğuk olarak gargara olarak da kullanılabilir.

Hazırlanışı: Yaklaşık iki çay kaşığı kuru adaçayı yaprağının üzerine sıcak su dökün ve yaklaşık 10 dakika demlenmesini bekleyin. Gerekirse bal ile tatlandırın.

4. Kuşburnu gerçek bir vitamin bombasıdır.

Kuşburnu çayı, meyvenin kabuğundan yapılır ve limonun beş katı kadar C vitamini içerir. Çay soğuk algınlığına yardımcı olur, ancak aynı zamanda önleyici bir etkiye sahiptir.

Hazırlanışı: Bir-iki çay kaşığı kuşburnunun (yıkanmış ve sapsız) üzerine kaynar su dökün ve 10 dakika demlenmeye bırakın.

5. Deniz topalak bağışıklık sistemini güçlendirir

Turuncu renkli meyve aynı zamanda “kuzeyin limonu” olarak da adlandırılır çünkü son derece yüksek miktarda C vitamini ve ayrıca değerli karotenoidler, B vitaminleri, E ve K vitaminleri içerir. Deniz iğdesi bağışıklık sistemini güçlendirir, anti -inflamatuar etki ve soğuk algınlığının hızla üstesinden gelmeye yardımcı olur.

Hazırlanışı: İki çay kaşığı deniz iğdesi meyvesinin üzerine kaynar su dökün ve yaklaşık 6-8 dakika demlenmesini bekleyin.

6. Ihlamur çiçeği balgamı gevşetir

Çay soğuk algınlığına yardımcı olur ve yüzyıllardır soğuk algınlığına karşı kullanılmıştır: terletici, balgam söktürücü ve ağrı kesici etkisi vardır. Ihlamur çiçekleri ayrıca stresi azaltır ve uykuya dalmanıza ve uykuda kalmanıza yardımcı olur.

Hazırlanışı: İki çay kaşığı taze ıhlamur çiçeği veya bir çay kaşığı kuru ıhlamur çiçeği üzerine 250 ml kaynar su dökün ve yaklaşık on dakika bekletin.

7. Ağız ve boğaz iltihabına karşı kekik

Bitki mantar öldürücü ve bakteri öldürücü özelliklere sahiptir, bu da onu mantar hastalıkları ve ağız ve boğaz iltihabı ile savaşmak için faydalı kılar. Bunlar bademcik iltihabı ve diş eti iltihabını içerir.

Hazırlanışı: Kekik çayı için kurutulmuş kekik yapraklarını (1 çay kaşığı yeterlidir), taze çalı yapraklarını da (3-4 çay kaşığı) kullanabilirsiniz. Yaprakları çeyrek litre su ile kaynatın ve 7-10 dakika bekletin. Gün boyunca birkaç bardak için.

8. Nane çayı soğuk algınlığı semptomlarını hafifletir

Nane, öncelikle yapraklardaki uçucu yağa atfedilen antiviral, antimikrobiyal ve idrar söktürücü özelliklere sahiptir. Bu esas olarak mentolün yanı sıra daha düşük konsantrasyonlarda menton ve mentil asetat içerir. Rosmarinik asit gibi flavonoidler ve tanenler diğer önemli bileşenlerdir. Nane çayı, ağız mukozasının iltihaplanmasına yardımcı olur ve ayrıca açıklanan idrar söktürücü etkisi sayesinde mevcut veya olası mesane enfeksiyonlarını destekleyebilir.

Hazırlanışı: Taze veya kurutulmuş yaprakların üzerine 150 ml sıcak fakat kaynamayan su dökün (1,5 ila 3 gram = 1 ila 2 yemek kaşığı). Örtün ve infüzyonu beş ila on dakika bekletin ve süzün. Gün boyunca üç fincana kadar nane çayının tadını çıkarın. Üç ila altı gramlık günlük doz aşılmamalıdır.