Fayanslar arasında can sıkıcı yabani otlar mı var? Bu nedenle çıkarmasanız iyi olur.

Fayanslar arasında can sıkıcı yabani otlar mı var

Fayanslar arasında can sıkıcı yabani otlar mı var? Bu nedenle çıkarmasanız iyi olur.

Fayansların arasında veya verandada filizlenen tüm o yabani otlar sizin açınızdan oldukça dikenli olabilir. Ama bütün gün dizlerinin üzerinde yabani otları temizlemeye çalışsan bile, onlar her zaman aynı yerde büyüyor gibi görünüyor. Aslında yabani otlardan kurtulmanıza gerek yok çünkü aslında çok faydalı olabilir!

Fayanslar arasında can sıkıcı yabani otlar mı var
Fayanslar arasında can sıkıcı yabani otlar mı var

Hepimiz yabani otların kötü olduğunu varsayarız. Elbette bahçenin güzelliğini bozar ama kimse ondan kurtulma zahmetine katlanmak istemez. Ayıklamak sizin için de tekrar tekrar karşı karşıya kaldığınız bir angarya mı? O halde size iyi bir haberimiz var: Yabani otları serbest bırakmanın pek çok avantajı var!

su drenaj

Sonsuz saatler süren ayıklamaya elveda deyin! Yabancı otların yeniden büyümelerini durdurmak için herhangi bir kimyasal çözüme başvurmadan biraz büyümelerine izin verilebilir. Bu, ıssız bir tablo oluşturabilir, ancak yabani otlar su tahliyesini destekler. Çoğu zaman su, bahçe fayanslarından düzgün bir şekilde akamaz ve muhtemelen her şiddetli yağmurdan sonra bahçenizin sular altında kaldığını fark etmişsinizdir. Bununla birlikte, kiremitlerin arasındaki yabani otlar, yağmur suyunun çoğunu kökleriyle emer, bu da toprağa daha fazla hava girmesini ve suyun daha iyi akmasını sağlar.

toprak kalitesi

Yabani otlar ayrıca toprağın kalitesi hakkında çok şey söyler. Örneğin ısırgan otu, mürver çiçekleri ve ebegümeci yalnızca besin açısından zengin toprakta yetişirken, şerbetçiotu otu daha kireçli bir toprakta gelişir. Öksürükotu ise zayıf yapılı topraklarda, çömezotu ise nitrojence zengin topraklarda yetişir. Bu nedenle, çiçek dikmeyi veya kendi sebzelerinizi yetiştirmeyi planlıyorsanız, yabani otlar toprağınızın ne için en iyi olduğunu belirlemenize yardımcı olacaktır.

haşarat

Üçüncüsü, yabani otlar böcekleri uzak tutmanın harika bir yoludur. Örneğin kelebekler bitkileri saklanma yeri olarak kullanırlar ve genellikle yumurtalarını ısırgan otu yapraklarına bırakırlar. Ancak bahçede çok fazla ısırgan bulunmamalıdır, çünkü bunlar diğer bitkilere ve köklerine zarar verebilir. En iyisi bir tanesini tutmak ama geri kalanını çıkarmak.Bahçenizde çok ısırgan var mı? O zaman onları atmayın, gübre olarak kullanın! Ayrıca ısırgan otundan çorba veya çay, mürver çiçeği ve karahindibadan şurup veya reçel yapabilirsiniz.

Nefis yemek tarifleri için diğer sayfalarımızdan da güzel tatlar bulabilirsiniz.

Bizlere aşağıdaki sayfalardan mutlak ulaşabilirsiniz:

Youtube Kanalı

KanalıFacebook kanalı

Bir yanıt yazın