Çocuğun özgüven eksikliği gidermenin 9 ipucu ✓

Çocuğun özgüven eksikliği gidermenin 9 ipucu

Çocuğun özgüven eksikliği gidermenin 9 ipucu ✓

Özgüvenini kaybeden Çocuk geri kazanmak için özgüven eksikliğine yol açan negatif Motivasyonu ortadan kaldırmalı. Bu şekilde çocuğun özgüven gelişim yeniden başlar.

Çocuğun özgüven eksikliği gidermenin 9 ipucu
Çocuğun özgüven eksikliği gidermenin 9 ipucu

Özgüvenini geliştirmek için 9 fikir ve ipucu

Güven, muhtemelen çocuğunuza aşılayabileceğiniz en önemli niteliktir. Doğru miktarda özgüven ile çocuğunuz hayatı çok daha kolay, daha rahat ve daha başarılı yaşayacaktır.

İyi haber şu: HER çocuk içeride güçlü olabilir, çünkü özgüven doğuştan değildir. Çocuğunuza, kaç yaşında olursa olsun, daha fazla kendine güven ve içsel güç oluşturması için istediğiniz zaman yardımcı olabilirsiniz.

Ve bu makalede, size bunun nasıl yapılacağına dair hızlı ipuçları göstereceğim. Kılavuzumuzda çok sayıda pratik uygulama ipucu ile daha ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz. Çocuğunuzun herhangi bir özel kursa veya özgüven eğitimine ihtiyacı yoktur. Sadece aşağıdaki ipuçlarını takip edin ve çocuğunuzun her gün içsel güç kazandığını göreceksiniz.

Çocuğunuz için özgüven eksikliğini gidermek neden bu kadar önemlidir?

Güçlü bir özgüven, mutlu ve başarılı bir yaşam için en iyi ön koşuldur. Kendine güvenen çocuklar hayatta çok daha iyisini yaparlar. Çocukların özgüveni eksik olduğunda aşağıdakileri kaybederler:

Kendine güvenen çocuklar…

  • daha başarılılar – güçlü yönlerini biliyor ve zayıf yönlerinizin sizi yavaşlatmasına izin vermiyorlar, okulda ve daha sonra işinizde çok daha kolay başarılı olacak
  • daha fazla arkadaşı olur– başkalarına açık ve cesur bir şekilde yaklaşmaya cesaret eder, çok daha kolay arkadaş bulur
  • daha sağlıklı olurlar – kendilerini değerli, saygın ve yararlı hisseden çocuklar depresyon, tükenmişlik ve psikosomatik hastalıklara çok daha az eğilimlidir
  • ayartmalara dirençli olurlar – yeterince güçlü olan çocuklar (örneğin, akran baskısına direnebilenler) sigara içmeye veya uyuşturucu kullanmaya daha az eğilimlidir
  • Daha az korkuya sahiptirler – kendilerine inananlar ve küçük yenilgilerin bile üstesinden gelebileceğini bilenler daha cesur ve çok daha fazla güvene sahipler.
  • daha yaratıcıdırlar – yeni şeyler denemekten hoşlanan ve zorluklardan vazgeçmeyenler çok daha fazla deneyim kazanabilir ve yeteneklerini geliştirebilirler.
  • Daha güvenli yaşayın – içsel güç, bir çocuğun her şeye katlanmayacağını beden dili aracılığıyla zaten işaret eder. Bu zorbalık, şiddet ve istismara karşı önemli bir korumadır!
  • daha sonra mutlu ilişkilere sahip olurlar – sevildiğini hisseden ve kendilerinden sürekli şüphe duymayanlar, diğer insanlara daha olumlu ve çekici görünürler ve bu nedenle daha uyumlu ilişkilere sahip olurlar.
  • kendi yollarına git – kendi istek ve amaçlarının peşinden gitme konusunda kendine güveniyorsan, başkaları tarafından kolayca etkilenmez ve itilip kakılmazsın

Çocuklarda Özgüven eksikliğini kaldırmak için 9 ipucu

  1. Birlikte gülün

Gülmek rahatlatır ve hayatın çok daha kolay görünmesini sağlar. Bundan sadece çocuğunuz değil, tüm aileniz faydalanacaktır.

O yüzden mümkün olduğunca gülün. Çocuklar zaten yetişkinlerden çok daha fazla gülerler – kendinizi enfekte edin. Her şeyden önce, küçük aksiliklerle mizahi bir şekilde uğraşmak, çocuğunuzun hatalarla daha rahat bir şekilde başa çıkmasına yardımcı olur.

  1. Olumlu yönlerine odaklanın

Bir dizi araştırma, bir çocuğun güçlü yönlerine odaklanırsanız, olumlu yönde geliştiğini göstermektedir. Her zaman sadece “hatalarınıza” dikkat ederseniz, giderek daha fazla sorun ortaya çıkacaktır.

Bebekler söz konusu olduğunda, sezgisel olarak doğru yaparız – her şeye olumlu bakarız ve her gün ilerlemelerinden mutlu oluruz. Genç ebeveynler, bebeklerinin zaten yapabildiklerini saatlerce parıldayan gözlerle anlatırlar. Hatta birçoğu bunu bir bebek albümüne veya günlüğüne yazar. Uykusuz geceler ve çığlıklar ise çabucak unutulur.

Ne yazık ki, odak noktası daha sonra giderek daha fazla çocuğun zayıf yönlerine, hatalarına ve sorunlarına kayar.

Çocuğunuzun gelişimi ve özsaygısı için (ve aynı zamanda SİZİN ruh haliniz için de) pozitif odağınızı korumanız ve bilinçli olarak çocuğunuzun güçlü yönlerine, başarılarına ve mutlu anlarına odaklanmanız çok daha faydalıdır!

  1. Koşulsuz ve karşılıksız sevgi verin

Elbette yaptığı her şeyi sevmek zorunda değilsiniz. Ama ASLA çocuğunuza artık onu sevmediğinizi hissettirmeyin. Koşulsuz sevgi, çocuğunuzu duygusal olarak güçlendirmek için temel gereksinimdir. Çocuğunuzun da bu sevgiyi algılayabilmesi için sevginizi nasıl eyleme geçireceğinizi anlatacağım.

Bu, özellikle yanlış davrandıysa ve onu azarlamanız gerekiyorsa önemlidir Çocuğunuzun olumlu benlik saygısı ve sağlıklı benlik sevgisi geliştirmesinin tek yolu budur. Bu arada, çocuğunuzu nasıl daha az azarlamanız gerektiğini buradan öğrenebilirsiniz: Azarlamadan ebeveynlik…

Bir ceza olarak sevginin geri çekilmesi, çocuğunuzun daha sonra başkalarının sevgisine bağımlı hale gelmesi anlamına gelir. Çocuğunuzun meydan okuma evresinde sevgiyi geri çekerseniz, bu çocuğunuzu özellikle zorlayacaktır. Çünkü güçlü, meydan okuyan duygularıyla baş başa bırakılır. Daha sonra sevilmeme korkusuyla her zaman herkesin isteklerini yerine getirmeye çalışacaktır. Kendi kaderini tayin eden ve mutlu bir yaşam pek mümkün değildir.

  1. Daha fazla özgüven için spor mu?

Spor genellikle özgüveni artırmak için önerilir.

Prensip olarak, bu da doğrudur, ancak dikkatli olun! Çocuğunuzu bir kulübe kaydettirmeden önce aşağıdaki noktalara dikkat edin:

Performans ne kadar önemli?

Rekabet ne kadar zor?

Koç çocuklar kaybettiklerinde onlara nasıl davranır?

Bunu dikkatlice kontrol edin ve çocuğunuzun önce birkaç deneme dersine katılmasına izin verin.

Çocuğunuzun güven düzeyi ne kadar düşükse, katılmanın ve çaba göstermenin kazanmaktan daha önemli olduğu bir sporda o kadar rahat olacaktır.

  1. Farkındalık

Çocuğunuza her zaman tüm dikkatinizi verin, aksi takdirde kendisini önemsiz ve ciddiye alınmamış hissedecektir.

Çocuğun benlik saygısı öncelikle çevresinden aldığı tepkilerle gelişir. Dikkat etmemek, dikkat etmeye değer olmadığım anlamına gelir.

Bu nedenle: Size bir şey söylediğinde dikkatlice dinleyin. Sana bir şey gösteriyorsa düzgün bak. Birlikte oyun oynarken telefonunuzdaki mesajları gelişigüzel okumayın…

Çocuğunuza ayıracak vaktiniz yoksa, bunu ona açıklayın. Daha sonraki bir tarihte tüm dikkatinizi çekeceğine dair ona söz vermek en iyisidir. Bütün gün gönülsüzce fark edilmekten daha fazlası var.

  1. Çocukların yardım etmesine izin verin

Çocuklar, izin verirseniz yardım etmeyi severler. Örneğin, küçük çocuklar mutfakta gerçekten heyecan verici buluyorlar. Ne yazık ki, o zaman coşkuları genellikle yavaşlar çünkü her şeyi biraz alt üst ederler ya da onların “yardımları” sayesinde iki kat daha uzun süreye ihtiyacınız olur. Daha sonra, gencin ev işlerinden kaçındığından şikayet edersin…

Bu nedenle, eğer isterse çocuğunuzun yardım etmesine izin verin. Her şey daha uzun sürse bile kaos çıkar ya da bir şeyler bozulur. Çocuğunuz ancak yaşayarak öğrenir, kendine güvenini ve becerilerini geliştirir. Ve böylece evin etrafında yardım etmenin eğlencesini kaybetmez.

  1. Deneyim kazanmasına izin verin

Çocuğunuz ayrıca yaşamın diğer tüm alanlarında da öğrenmek istiyor. Yeni şeyler geliştirmek ve denemek ister.

Mümkün olduğunca kendiniz yapın ve sabırlı olun. Bir şey hemen işe yaramazsa ona hemen yardım etmeyin. Günün sonunda bir başarı duygusuna sahip olmanın tek yolu budur ve benlik saygısını güçlendirir. İlk küçük engelde pes etmemeyi öğrenir.

Sadece istendiğinde müdahale edin veya bir süre sonra kibarca yardımınızı teklif edin.

  1. Çocuğun fikrini kabul etmek

Çocuğunuzun sadece kendi sınırlarına değil, aynı zamanda kendi fikirlerine de sahip olmasına izin verilir.

Daha sonra fikirlerinin arkasında durmalarını, her şeye katlanmamalarını ve bir şey kendilerine uymadığında güvenle söylemelerini mi istiyorsunuz? O halde şimdi çocuğunuzun bunu yapmasına izin verin. Körü körüne itaat beklemeyin. Her noktayı birlikte tartışmak biraz daha yorucu olsa da – çocuğunuzun özgüveni için çok faydalıdır.

Ancak, fikirlerini kimseyi gücendirmeyecek şekilde ifade etmeyi öğretin.

Düğmeye basmak gibi bir şeyin hokkabazlık yapmak kadar zor olduğunu kendinize hatırlatmaya devam edin. Çocuğunuza pratik yapma ve sonunda başarılı olduklarında inanılmaz derecede gurur duyma şansı verin.

  1. Hatalar harikadır

Bir çocuk hata yapmadan gelişemez. Bir hata ona “bu işe yaramaz” veya “hala bunu uygulamanız gerekiyor” sinyali verir. Hatalar doğru çözümü bulmaya yardımcı olur.

Bu nedenle, bir çocuk için hatalar hiç de olumsuz değildir. Yürümeyi yeni öğrenen bir çocuğu gözlemleyin. Tekrar tekrar dener ve ilk başarısız denemelerden sonra pes etmez.

Bir çocuk ancak hataları nedeniyle eleştirilirse hata yapmaktan korkar. Korkanlar güvensiz olurlar ve artık yeni bir şey yapmaya cesaret edemezler. Bu nedenle çocuğunuz hata yaptığında ASLA eleştirmeyin! Onlara bu (yanlış) çözümü nasıl bulduklarını ve nasıl çalışabileceğine dair başka bir fikirleri olup olmadığını sormak daha iyidir. Çözümü ona vermeyin.

Bu sayede çocuğunuz hatalarla rahat bir şekilde başa çıkmayı öğrenir. Yeteneklerine güvenmeyi ve hemen pes etmemeyi öğrenir. Bu tutum ile daha sonra okulda ve işte çok daha başarılı olacaktır.

 

Nefis yemek tarifleri için diğer sayfalarımızdan da güzel tatlar bulabilirsiniz.

Bizlere aşağıdaki sayfalardan mutlak ulaşabilirsiniz:

Youtube Kanalı

KanalıFacebook kanalı

İnstragram Kanalı

[wp-rss-aggregator template=”Default”]

[saswp_tiny_multiple_faq headline-0=”h2″ question-0=”Çocuğun özgüven eksikliği gidermenin 9 ipucu” answer-0=”Özgüvenini kaybeden Çocuk geri kazanmak için özgüven eksikliğine yol açan negatif Motivasyonu ortadan kaldırmalı. Bu şekilde çocuğun özgüven gelişim yeniden başlar.” image-0=”” headline-1=”h3″ question-1=”Özgüvenini geliştirmek için 9 fikir ve ipucu” answer-1=”Güven, muhtemelen çocuğunuza aşılayabileceğiniz en önemli niteliktir. Doğru miktarda özgüven ile çocuğunuz hayatı çok daha kolay, daha rahat ve daha başarılı yaşayacaktır. İyi haber şu: HER çocuk içeride güçlü olabilir, çünkü özgüven doğuştan değildir. Çocuğunuza, kaç yaşında olursa olsun, daha fazla kendine güven ve içsel güç oluşturması için istediğiniz zaman yardımcı olabilirsiniz.” image-1=”” headline-2=”h3″ question-2=”Çocuğunuz için özgüven eksikliğini gidermek neden bu kadar önemlidir?” answer-2=”Güçlü bir özgüven, mutlu ve başarılı bir yaşam için en iyi ön koşuldur. Kendine güvenen çocuklar hayatta çok daha iyisini yaparlar. Çocukların özgüveni eksik olduğunda aşağıdakileri kaybederler” image-2=”” count=”3″ html=”true”]

Bir yanıt yazın